Skaffar egen bur

BUR

Skaffar du egen bur och inte hyr av oss.

Så ska kaninen ha en bur på ben ca 50 till 1 meter upp från marken som den ska kunna sitta i på natten eller när man inte är hemma. Den ska även vara räv säker.

Måtten för buren för kanin ska vara godkänt från Jordbruksverket hemsidan. Alla mått på kanin burar finns där. 

Kaninen kan själv klart sitta i en hage eller liknade när man är hemma på dagen eller så. Men kaninen ska inte sitta i en mark bur på kvällen/natten, då ska de finnas så man kan sätta den i en bur på ben eller möjligt viss inne. 

Går även att ha buren på altan om du har en inhägnad altan eller nåt åt de hållet, om den sitter i en bur som är på marken, eller en sån köpt bur med 2 våningar men då står den rätt på baken och de är inte speciellt säkert för en kanin under natten för räven men de bäst är då att flytta på buren mot kväll så den står på ett säkert ställe där den står fri från rovdjur. (Garage går med att ställa in den för skydd). De är för att rodjuren/Räv som vi anser de ska vara en bra bur på ben under Kvällen/Natten/gryning.

Bild nedaför som vissar en bra bur att ha till kanin som bor ute året om.

Kaninerna ska inte bo i en bur på marken om kvällen och natten. 

En godkänd bur att ha sommarkanin i, trä byggd stabil bur som står upp från marken.

Har du en sån här bur, som är en populär sommar bur till kanin, så är de inte godkänt eller säkert för kanin under natten. Räven kan nämligen komma sig åt kaninen/kaninerna, så de är då vi ser man flyttar på buren å har den på ett säkert ställe, inhägnad altan, garage eller nåt liknade. Detta är för kaninen/kaninernas bästa vi ser detta. Och en räv kan välta denna bur och ta kaninerna. (De har nämligen hänt.) Bild spel under visar lite burar på ben, de är bra man ser till att dessa blir rovdjurs säkra med, att inte rovdjur eller räv kommer in i burarna om man bor så dem kan hälsa på. När man hyr kaninen så har du ett ansvar att se till så den bor rätt och bra. Och inte far illa.